jump to navigation

Kerjasama Kawasaki-Bajaj di Indonesia Cuma Sales Doang??? 23 April, 2013

Posted by proud2ride in Bajaj, Kawasaki.
trackback

url

Ternyata nih, hasil bisikan dari orang dalam Kawasaki, ada kemungkinan menarik, yaitu kerjasama Kawasaki-Bajaj ada kemungkinan tidak masuk dalam lingkup marketing, kedua pabrikan ini cuma akan kerja sama urusan sales.

Jadi ceritanya, (jadi ngulang dikit ya, siapa tahu ada yang belom ngeh..) Bajaj Auto bakal nebeng jualan di dealer-dealernya Kawasaki di Indonesia. Buat Bajaj enak dong, outletnya lebih buanyak dan gak perlu keluar duit buat aftersales.

Untuk Kawasaki bisa nebeng nama disemua model baru Bajaj sekaligus dapat fee penjualan dari tiap motor yang kejual. Tapi ternyata, nantinya Bajaj akan tetap punya tim marketing sendiri.

Tim ini punya kontrol penuh dalam membangun strategi pemasarannya. Mulai dari menyesuaikan produk dengan kondisi Indonesia, setting harga sampai menyusun rencana promosi.

Buat kita sebagai konsumen sih enggak ada pengaruhnya ya bro hahahaaa.. Sebenernya sih ini adalah urusan internal Kawasaki dan Bajaj..

Tapi gak papalah, siapa tahu ada bukaan lowongan kerjaan??? Siapa tahu juga butuh konsultan marketing, promosi atau advertising??? Silahkan ngelamar deh heheee..

**********

Buat yang mau email ke P2R untuk kasih masukan atau kasih informasi seputar persepeda motoran tanah air. Send aja ke P2Rbikers@gmail.com

Join with Social Media Proud2Ride:

Fan Page FB = Proud2ride
Follow Twitter @proud2ride

Komentar»

1. orong-orong - 23 April, 2013

ces

survei motor - 25 April, 2013

Jiah, berarti Kawasaki jadi kacungnya Bajaj dong???

http://survei-motor.blogspot.com/2013/04/pool-xeon-rc-vs-vario-125-fi.html

2. jojo - 23 April, 2013

Kalo itu sih Gaªª da pengaruhnya buat konsumen

Yg penting tuh kerjasama ini time term nya gimana?? Trus 3S nya juga,

3. ipanase - 23 April, 2013

nambah duit 😀

4. EISCELL - 23 April, 2013

servis n sparepart gmana?

5. Bambang - 23 April, 2013

gue bisa 99% bilang tidak hanya jualan, after sales juga dipegang kawasaki. di website resmi kawasaki, petingginya udah bbrp kali mengisyaratkan P200NS adalah produk keluaran kawasaki dengan kemungkinan menggantikan ninja 2tak yg stop produksi.

6. backroll - 23 April, 2013

wah semoga beneran…masih nganggur ni lulusan advertising 😀

7. Roy (X-Road Wannabe - Trellis Edition) - 23 April, 2013

FBHomogay gak bakal mau, katanya terlalu lama berdiri di pinggir jalan…

😆

tiger26 (the power of dream) - 23 April, 2013

pancen wedhus ente,roy
🙂

8. Sarung_Jok_Untuk_Kesehatan_dan_Anti_Panas_CoolTech - 23 April, 2013

yg penting aftersalesnya harus lebih baik aja…

9. rusmanjay - 23 April, 2013

service nya???

10. sendy - 23 April, 2013

dear : P2R
ane mau tanya apa nanti logo yang digunakan untuk logo di mesin dan logo di stripingnya mau bertuliskan kawasaki atau bertuliskan bajaj, ? secara banyak orang awam mandang pabrikan asal negeri si takur kan masih di sejajarkan dengan parrikan negara tirai bambu.

jalioye - 23 April, 2013

merknya jadi KASAR 200NS 😛

11. chris - 23 April, 2013

Yang akan terjadi adalah karyawan bajaj dengan uniform kawasaki di level2 dealer

12. Erit07 - 23 April, 2013

Yaaaaaaaaa…

13. dewa - 23 April, 2013

berarti ndak ada warna Hijau,ndak masuk geng ijo cuma numpang jualan.jadi artinya “pusar”nya kebuka lagi.cuma nebeng tempat,seperti ada dealer yg dipojok depannya ada outlet jualan pulsa.diAhass juga ada jual minuman dingin/kulkas berkaca,kira2 begitu,ndak untung ditutup Kawasaki ndak tanggung jawab.

14. Trisna Ariwibawa - 23 April, 2013

Servisnya gmana ntar ya?
http://trexton.wordpress.com/

15. baridienbp - 23 April, 2013

Lha nasib dealer bajajnya?????

16. bousquet191 - 23 April, 2013

wekekek..jepun jd salesnya indihe.
Yg penting konsumen senang.

17. black2ant - 23 April, 2013

Selagi bajaj gak mau investasi disini dan cuma menjadikan indonesia sebagai negara jualan dan ujung2nya konsumen yandg dirugikan………mari kita boikot aja apapun kedoknya katakan tidak pada bajaj………….jangan sampai terjerumus kelobang yang sama….

18. Verzarider - 23 April, 2013

Hawatir juga beli produk bajaj, layanan purna jual belum teruji.

19. yudha depp - 24 April, 2013

Sama percis seperti di India, kawasaki di jual oleh sales bajaj
http://yudhadepp.blogspot.com/2013/04/matic-sport-yang-terabaikan.html?m=1

20. st3v4nt - 24 April, 2013

After salesnya gimana? Tuh kasian yg udah beli Pulsar lagi galau semua….kawasaki yg mesti hati2 nih kalau gak bisa kena cap kaya BAI….

21. Gondes purol - 24 April, 2013

Motor bagus tapi takut spartpart susah bisa ga tuker sama si macan

22. Riki Hamdani Riki - 24 April, 2013

keren lama kali pun keluarnya. kira2 kapan ya mas.

peyek - 27 April, 2013

bajaj produk KATROK. finishingnya aja jelek banget apalagi kualitas bahannya. waduuuuuuuuuuuuuh NGGILANI. kalo gak percaya gabunglah di club pulsar yang ada di kota kalian.

23. endospark - 27 April, 2013

Orang indonesia udah pinter nasibmu pulsar= motor china cuma jualan ga ada 3s

24. hah - 29 April, 2013

Mikir2 aja lah beli produk diluar Y dan H, Spare part uda jadi important things, drpd bajaj g lebih rela rogoh lebih dalam lg buat CB atau Vixion dah…

25. hg - 30 April, 2013

keduanya sama2 jadi produk murahan

26. images of human anatomy abdomen - 5 Juni, 2013

In human terms, becoming “individuated” means moving from being unconsciously united with the Creator or
Ground of Being; to choosing to become divided from the Creator and developing separate
individual consciousness; to finally returning to the Creator as conscious, aware individuals.
) And in ancient Greek society, the revealing of a foot by a woman
was tantamount to making an overt sexual advance. Keep in
mind that three areas of human face that play major role to express emotions are-.

27. buyfollowersandlikes.com/twitter/favorites - 19 Juli, 2013

Hello There. I found your blog using msn. This is
a very well written article. I’ll be sure to bookmark it and return to read more of your useful information. Thanks for the post. I’ll definitely comeback.

28. http://www.workerscompinsider.com - 21 September, 2013

Chicken salad is a staple food that never goes out of style.
It can be made ahead and kept in the fridge while
the shredded chicken is being prepared. You can place a lettuce leaf on
a plate and put a scoop of chicken salad in the middle and serve with reduced calorie crackers.

29. affect versus Effect - 12 Oktober, 2013

1-megapixel Live MOS sensor featured in the LUMIX GF2 offers the best of
both worlds. Sucralose, also commonly known as Splenda, is a chlorinated
sucrose derivative. The treatment of UC is with
an Aminosalicylic Acid agent Sulfasalazine, Infliximab, or removal of the affected part of the colon if the disease gets bad
enough. Who’s whose  “Whose” is the possessive form of who or which.
However, there are certain things that an investor must take
into consideration in taking part in gold investments.

30. http://www.expnotary.com/mobile-notary-service.asp - 18 Oktober, 2013

This also saves your from unnecessary phone calls to verify the capacity of the person you are considering engaging.
International courier service exceeds beyond the country’s geographical area.

To start with, a person who wants to become a notary public needs to be at least 18
years as well as an official resident of the particular state he or she applies for the certificate.
The mobile notary has become the icon for real estate, mortgage and title companies over the
past 10 years. When you get in contact with them, ask
if they offer convenient mobile notary services and you may be able to find a
local notary that offers this worthwhile service to their clients.

31. winrar password cracker - 10 November, 2013

Because of this, many computer users opt for a third-party program such
as Win – Zip or Win – RAR amongst others. You can also use CCleaner or Win
– Patrol to manage startup items in Windows. adding password protection
to one’s files, one can make use of archiving software such
as Win – Zip, Win – Rar, etc. Have you ever wondered if your emails were
really read by the person to whom you sent them to. Fraud
programs will display fake alerts, such as malware infections and system errors.

32. site - 22 November, 2013

Often laser printers are more used in businesses and such, so are
designed to be a little bit more durable than their
counterparts as well. It is important to try and buy a printer that has the ability to buy all four toners separately,
as cheaper printers may well have an “All in one” cartridge containing all four
toners. They have several features which will help you have the best results.
For the most part, any graphics program, including Adobe Photoshop or Illustrator can be used for this purpose.
Make use of these tips will surely help you to save some money.

33. calameo.com - 26 November, 2013

If you love to eat them, you must prepare yourself to deal with leaky bowels which could be very frustrating.
A lot of the drugs that are used to treat this disease also
have a lot of dangerous side effects. In fact through the use of certain herbs,
it is possible to not only treat Leaky Gut Syndrome but cure it entirely.

34. car floor mats - 29 Januari, 2014

Toyota and Lexus have known about this problem for two years.
Some vehicles come with floor mats already installed.
Among these hazards, friction is the biggest culprit that destroys your original upholstery completely.

35. Brigida - 18 Februari, 2014

I tried taking a picture of it, but it really doesn’t show in picture,
which has been a blessing or else I would have taken this hair out already.
Freckles are not dangerous or cancerous, but can lead to long-term
skin discoloration known as liver spots. Indian Hair Remy is an absolute answer for your wish
to have the best hair you can have in order to help you enhance your fashion taste.

36. pawn shops tampa - 12 September, 2014

This post offers clear idea in support of the new users of blogging,
that actually how to do running a blog.

37. Strange Fetish - 21 September, 2014

If you desire to increase your familiarity simply
keep visiting this website and be updated with the latest news update posted here.

38. cosmetic dentistry grants canada - 23 September, 2014

Some come close to a cosmetic dentist Atlanta provides in the wish
to look younger, others are annoyed by self-consciousness concerns that are greatly attributed to their oral attributes, and some intend to enhance the high
quality of their dental health and wellness. Among these is
teeth whitening, devoted to offer a more vibrant smile and
also lessen staining and teeth discolorations triggered by different aspects.
A smile is vital.

39. 21 day sugar detox review - 28 September, 2014

You will also need to go on detox diet if you have never detoxed in your life.
We all know that fiber helps keeps us feeling full and satisfied.
With that said, I do not think that liquid detox diets are healthy.

40. Oakley Frogskin Sunglasses On Sale - 9 Oktober, 2014

I comment each time I like a post on a site or I have
something to contribute to the discussion. It is caused by the sincerness communicated
in the article I looked at. And on this post Kerjasama Kawasaki-Bajaj
di Indonesia Cuma Sales Doang??? | Proud2ride
Independent Blogger. I was actually excited enough to drop a comment 😉 I actually do have a couple of questions for you if it’s okay.
Could it be only me or do a few of the comments come across like they are left by brain dead visitors?
😛 And, if you are posting on other online sites, I’d like to follow you.
Could you make a list all of your shared pages
like your Facebook page, twitter feed, or linkedin profile?

41. giabafi.wordpress.com - 19 Oktober, 2014

Iread this post fully concerning the resemblance of moxt up-to-date and previous technologies, it’s awesome article.

42. new Jay Z remix - 2 Desember, 2014

new Jay Z remix

Kerjasama Kawasaki-Bajaj di Indonesia Cuma Sales Doang??? | Proud2ride Independent Blogger


Tinggalkan Balasan

Isikan data di bawah atau klik salah satu ikon untuk log in:

Logo WordPress.com

You are commenting using your WordPress.com account. Logout /  Ubah )

Gambar Twitter

You are commenting using your Twitter account. Logout /  Ubah )

Foto Facebook

You are commenting using your Facebook account. Logout /  Ubah )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d blogger menyukai ini: